Definitieve ontharing

Definitieve ontharing met de Medcos IPL

Dit ontharingssysteem werkt met de lichtflitsmethode.

Veelgestelde vragen over definitieve ontharing:

Hoe werkt het?
De lichtbundel wordt via het pigment in de haar naar de haarkiem geleid. Het licht wordt daar omgezet in warmte en de kiem smelt. Uit die kiem kan dus geen haar meer groeien.

Is de behandeling pijnlijk?
De sterkte van de flits wordt afgestemd op de gevoeligheid van de klant. Hierdoor is het gebruik van koelende gel overbodig. De flits wordt ervaren alsof er een elastiekje tegen de huid wordt getikt.

Hoe lang duurt een behandeling?
Per flits wordt een gebied van 10 cm2 behandeld. De tijdsduur is dus afhankelijk van het oppervlak van het te ontharen gebied. Een bovenlip bijvoorbeeld heeft slechts 3 flitsen. Dit duurt hooguit een minuut.

Kan elke haar worden behandeld?
Elke haar die pigment bevat, kan de flits geleiden naar de haarkiem. Daarnaast is de kleur van de huid ook een belangrijke factor. Hoe blanker de huid des te sneller het resultaat.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Niet alle haarkiemen zijn actief: dat wil zeggen dragen een haar. Kiemen die in rust zijn (dus geen haar dragen), smelten dus niet na een lichtflits. Pas wanneer de kiem weer actief wordt, is hij behandelbaar. Gemiddeld zijn er acht behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. De periode tussen de behandelingen is afhankelijk van het gebied. Bij gezichtsbeharing is dat 4 tot 6 weken. Bij lichaamsbeharing is dat 6 tot 9 weken. Omdat haarkiemen zelfs enkele jaren in de rustfase kunnen blijven, is eens per jaar of per 2 jaar een herhalingsbehandeling nodig.

Wat te doen voor en na de behandeling?
Vier weken voor de behandeling niet meer epileren of harsen. We willen zoveel mogelijk haarkiemen per keer behandelen. Na de behandeling is de huid gevoelig voor zonlicht. Het is dus raadzaam de behandelde huid te beschermen met een sunblock.